Commitment

Het laten groeien van een software-onderneming vereist ervaring, inspiratie, vasthoudendheid en een langdurig commitment. Wij richten ons op het bouwen van duurzame ondernemingen. We maken ons geen zorgen over de exit-strategie en exit-horizon. We noemen dit onze “no exit strategy”.

Ons succes is uw succes

Forward neemt actief deel in haar groepsbedrijven, We investeren niet alleen geld, maar belangrijker nog, we investeren tijd en expertise. De Forward partners hebben een langdurig en succesvol track record in de enterprise software-industrie en ondersteunen groepsbedrijven onder meer door langdurig actief deel uit te maken van het management met als doel te helpen verkoopkansen te benutten of bij te dragen aan het realiseren van projecten met klanten.

Klanten op de eerste plaats

Forward Group bedrijven zetten klanten op de eerste plaats. Ons startpunt is de business, de behoeften en de verwachtingen van onze klanten en stakeholders goed te begrijpen. Ons doel is langdurige relaties te bouwen met onze klanten. Oplossingen geleverd door Forward Group bedrijven stellen klanten in staat klantgerichter, krachtiger, concurrerender en winstgevender te worden. Met deze aanpak bouwen we succesvolle partnerships voor de lange termijn waarvan beide partijen profiteren.

Visie gevolgd door uitvoering

Ondernemingen binnen de Forward Group moeten een heldere visie hebben op de richting van hun business. Het verleden heeft bewezen dat operationele focus en krachtige executie zorgt voor continuïteit. Het Forward team stuurt op het ontwikkelen van een heldere strategie en executie gericht op resultaat. Dit behelst algemeen, marketing, verkoop-, en product-, service- en ontwikkelingsmanagement.

Forward Enterprises

De missie van Forward Enterprises is het bouwen van een portfolio van toonaangevende enterprise softwarebedrijven. We realiseren dit doel door significante aandelenbelangen te nemen. Forward is een actieve partner in het management van haar groepsbedrijven. We committeren onszelf aan het bouwen van succesvolle gezonde, duurzame en klantgeoriënteerde ondernemingen. Forward heeft momenteel een controlerend belang in een aantal succesvolle software-ondernemingen.

Forward Partners in Expansion

De missie van Forward Partners in Expansion is het ondersteunen van enterprise software- en software service-ondernemingen op het gebied van algemeen, marketing-, verkoop- en partnermanagement, zowel nationaal als internationaal. We geven er de voorkeur aan risico en succes te delen met onze klanten en op te treden als entrepreneurs in plaats van als management consultants. We gaan zowel korte als lange termijnprojecten aan.

Participaties

InnoVites richt zich op de ontwikkeling en verkoop van ERP-oplossingen voor draad- en kabelproductiebedrijven, Klanten zijn ondermeer Rhenania, RR Kabel Ltd., Vatan Kablo, Austech Wire and Cable en Neolex Cables
Profity: ontwikkelt, implementeert en ondersteunt ERP software voor projectgestuurde productiebedrijven, met name staalconstructiebedrijven, prefab-betonproducenten en gevelbouwers.

Exits

Xebic startte als Baan Research in 1997 en werd voorgezet onder de naam Xebic in 2001. Forward nam een significant belang in de onderneming in 2004. In 2005 verkocht Forward haar belang in Xebic door de verkoop van de tools development activiteit aan Cordys (nu OpenText). De applicatie ontwikkelingstak continueerde zelfstandig als Xebic.
  Sofon, softwareontwikkelaar op het gebied van contract- en offertemanagement en onderliggende calculatie werd opgericht in 1998. In 2001 ging Forward een nauwe samenwerking met de oprichter aan en ontwikkelden Sofon gezamenlijk tot een financieel gezonde, internationaal toonaangevende en geavanceerde CPQ-speler. Forward verkocht haar aandeel in Sofon succesvol in 2014 nadat Main Capital in 2012 een significant belang had genomen in Sofon.
COAS is ontwikkelaar van maatwerk op het gebied van productontwerp, productie en logistiek. Forward heeft COAS gefaciliteerd door een significant aandeelhouder te worden in 2005. Door de jaren heen heeft COAS stabiele en winstgevende groei gerealiseerd. In 2015 heeft Forward haar belang in COAS succesvol verkocht aan één van de oorspronkelijke aandeelhouders van COAS.
VitalHealth Software levert innovatieve oplossingen voor de gezondheidszorg. VitalHealth is opgericht in 2005 door haar CEO Laurens van der Tang met ondersteuning van Mayo Clinic - 's werelds grootste geïntegreerde gezondheidscentrum - en Noaber Foundation, een in Nederland gevestigde stichting gericht op social venturing. Forward heeft haar belang succesvol verkocht in 2017 toen VitalHealh is overgenomen door Philips.
coMakeIT helpt productsoftwarebedrijven te groeien door hen in staat te stellen hun R&D organisatie uit te breiden via een uniek Offshore Development Center. Het coMakeIT development center is gevestigd in Hyderabad. De onderneming heeft tevens een kantoor in Baarn. Forward heeft haar belang in coMakeIT succesvol verkocht in april 2018.
 ControlPay werd opgericht in 2002 om de controle van vrachtkosten en de verwerking van gerelateerde inkoopfacturen aan grote multinationals met complexe logistieke structuren te faciliteren. Sinds die tijd heeft ControlPay uitgeblonken op dit gebied. Haar bewezen cloud-oplossingen stelt hen in staat om flexibele en kosteneffectieve diensten te leveren over de gehele wereld. Dankzij haar sterke wortels in logistiek en transport is ControlPay de grootste Freight Audit onderneming in Europa en een toonaangevende wereldwijde speler. Forward heeft haar belang in ControlPay succesvol verkocht in 2020 toen ControlPay werd overgenomen door Transporeon.

Forward Group Management Team

Het Forward Group management team bestaat uit ervaren professionals, ieder met meer dan 25 jaar ervaring in het bouwen en managen van Enterprise Softwarebedrijven.

Neem contact met ons op

    Uw naam

    Uw E-mailadres

    Bericht