Exits

Exits

Xebic startte als Baan Research in 1997 en werd voorgezet onder de naam Xebic in 2001. Forward nam een significant belang in de onderneming in 2004. In 2005 verkocht Forward haar belang in Xebic door de verkoop van de tools development activiteit aan Cordys (nu OpenText). De applicatie ontwikkelingstak continueerde zelfstandig als Xebic.
  Sofon, softwareontwikkelaar op het gebied van contract- en offertemanagement en onderliggende calculatie werd opgericht in 1998. In 2001 ging Forward een nauwe samenwerking met de oprichter aan en ontwikkelden Sofon gezamenlijk tot een financieel gezonde, internationaal toonaangevende en geavanceerde CPQ-speler. Forward verkocht haar aandeel in Sofon succesvol in 2014 nadat Main Capital in 2012 een significant belang had genomen in Sofon.
COAS is ontwikkelaar van maatwerk op het gebied van productontwerp, productie en logistiek. Forward heeft COAS gefaciliteerd door een significant aandeelhouder te worden in 2005. Door de jaren heen heeft COAS stabiele en winstgevende groei gerealiseerd. In 2015 heeft Forward haar belang in COAS succesvol verkocht aan één van de oorspronkelijke aandeelhouders van COAS.
VitalHealth Software levert innovatieve oplossingen voor de gezondheidszorg. VitalHealth is opgericht in 2005 door haar CEO Laurens van der Tang met ondersteuning van Mayo Clinic – ’s werelds grootste geïntegreerde gezondheidscentrum – en Noaber Foundation, een in Nederland gevestigde stichting gericht op social venturing. Forward heeft haar belang succesvol verkocht in 2017 toen VitalHealh is overgenomen door Philips.
coMakeIT helpt productsoftwarebedrijven te groeien door hen in staat te stellen hun R&D organisatie uit te breiden via een uniek Offshore Development Center. Het coMakeIT development center is gevestigd in Hyderabad. De onderneming heeft tevens een kantoor in Baarn. Forward heeft haar belang in coMakeIT succesvol verkocht in april 2018.
 ControlPay werd opgericht in 2002 om de controle van vrachtkosten en de verwerking van gerelateerde inkoopfacturen aan grote multinationals met complexe logistieke structuren te faciliteren. Sinds die tijd heeft ControlPay uitgeblonken op dit gebied. Haar bewezen cloud-oplossingen stelt hen in staat om flexibele en kosteneffectieve diensten te leveren over de gehele wereld. Dankzij haar sterke wortels in logistiek en transport is ControlPay de grootste Freight Audit onderneming in Europa en een toonaangevende wereldwijde speler. Forward heeft haar belang in ControlPay succesvol verkocht in 2020 toen ControlPay werd overgenomen door Transporeon.